Educație

În Alba, 1.430 de elevi s-au înscris la orele remediale

În județul Alba, 1.430 de elevi s-au înscris pentru participarea la orele remediale, activitățile didactice urmând să se desfășoare în 36 de unități de învățământ, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Județean (ISJ) Alba, Gabriela Gâlea.

Potrivit acesteia, în Alba au solicitat să participe la orele remediale un număr total de 1.430 de elevi, dintre care 754 din învățământul primar și 676 din învățământul gimnazial.

ISJ Alba a stabilit vineri și cele 36 de unități de învățământ din județ unde ar urma să se desfășoare, din 8 martie, această activitate.

Numărul cadrelor didactice implicate în acest proiect este în jur de 200.

Părinții au putut să își înscrie copiii în programul remedial până în 3 martie, iar activitățile propriu-zise vor debuta din 8 martie.

Ministerul Educației recomandă să fie constituite grupe de câte 12 elevi, iar activitatea remedială să fie de 20 de ore pe lună/elev, cu prezență fizică în clasă, în timpul zilelor lucrătoare.

Elevii pentru care sunt organizate orele de recuperare sunt cei care nu a avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, se află în situație de corigență la sfârșitul semestrului I sau au situația școlară neîncheiată la cel puțin o disciplină, respectiv au nevoie de această activitate având în vedere rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului al doilea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.