Educație

Majoritatea elevilor infectați de la Colegiul Militar s-au vindecat și au revenit la școală

Fotografie de arhivă

Cei aproape 60 de elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia care au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 s-au vindecat și au revenit în unitate după 14 zile în izolare la domiciliu, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituției, Ioana Popa.

„Aproape 60 de elevi ai Colegiului Național Militar «Mihai Viteazul» Alba Iulia, confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, s-au vindecat și au revenit în colegiu, până în prezent. Elevii s-au aflat timp de 14 zile în izolare la domiciliu, iar după expirarea perioadei minime de izolare au putut reveni în colectivitate. Pe durata izolării, unii dintre elevii militari, cu infecție CoViD-19, au resimțit simptome ușoare de boală, iar alții nu au prezentat simptome specifice”, a transmis Ioana Popa.

Ea a precizat că la revenirea în colegiu elevii au efectuat triajul epidemiologic, au fost consultați de către medicul unității și au reintrat în programul specific de învățământ, deocamdată online.

În altă ordine de idei, potrivit unei postări publicate pe pagina de Facebook a unității de învățământ, o elevă din clasa a XII-a s-a vaccinat vineri anti-CoViD-19, ea fiind primul elev al colegiului militar care a făcut acest lucru.

„Eleva sergent major Mălina Petriș, din clasa a XII-a s-a vaccinat astăzi împotriva CoViD-19, fiind primul elev al Colegiului Național Militar «Mihai Viteazul» Alba Iulia care s-a imunizat împotriva CoViD-19. Eleva a mărturisit că a analizat foarte bine această decizie și: «mi-am dat seama că singurul mod prin care putem să ajungem la normalitatea cu care eram obișnuiți, este ca fiecare dintre noi să depună un efort, iar efortul pe care consider că în momentul de față pot să îl depun este să respect toate normele de protecție și să mă vaccinez, pentru mine și pentru cei din jurul meu»”, se arată în postare.

În jur de 80 de elevi ai Colegiului s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2, motiv pentru care din 1 martie cursurile se desfășoare online, inclusiv cu elevii cazați în internat. În urma analizei epidemiologice și la recomandarea Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, Consiliul de conducere al Colegiului Național Militar «Mihai Viteazul» Alba Iulia a hotărât desfășurarea în format online a cursurilor atât cu elevii aflați în spațiile de cazare din incinta instituției, cât și cu cei confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 aflați la domiciliu. Procesul educațional se va desfășura în format online timp de două săptămâni, prin intermediul platformelor educaționale. Fiecare profesor predă dintr-o sală de clasă dedicată, pentru a se evita astfel deplasările și schimbul de echipamente electronice.

După ce, la două zile de la începerea celui de-al doilea semestru, au fost depistați pozitiv cinci elevi, numărul acestora a crescut, ajungând la aproape 80.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.