Social

8 Martie, sărbătorită online la Sebeș

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” și Muzeul Municipal „Ioan Raica” oferă, în mediul online, un buchet de momente speciale dedicate zilei de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii.

„Începând cu ora 12.00, pe pagina de internet www.cclbsebeș.ro și pe pagina de facebook a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, vă invităm la „«Gala doamnelor de succes»”, se arată în invitația făcută de Primăria municipiului Sebeș.

Între orele 12.00-18.00, pe paginile socializare ale organizatorilor, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș propune întâlniri virtuale cu scriitorii și artiștii plastici din zonă, reunite sub semnul feminității: „Femeie, ce mare porți în inimă și cine ești?”…  

Exponatul lunii martie, la Muzeul Municipal „Ioan Raica”, este ecusonul de soră de caritate folosit, în Primul Război Mondial, de Rafila Săliștean (?-1984), o tânără originară din Sebeș, implicată pe aproape întreaga durată a conflagraţiei în îngrijirea militarilor răniţi, în spitale românești din spatele frontului. Povestea impresionantă o regăsiți pe site-ul www.cclbsebes.ro, precum și pe pagina de facebook a muzeului.

Pentru a aduce un omagiu mamelor, tineri soliști, corul „Do Re Mi” al Centrului Cultural „Lucian Blaga”, coordonat de Alexandra și Adrian Pamfilie, au pregătit momente muzicale speciale, care vor fi publicate începând cu ora 18.00, tot pe paginile noastre de socializare.

„Așadar, vă invităm să fiți alături de noi, să ne bucurăm împreună de tot ce ne aduce primăvara, de soare, de frumos, de speranțe renăscute”, se arată în invitația făcută de autoritățile din Sebeș, care încheie cu două versuri din Lucian Blaga: „…Înc-o dată, iar și iară,/ A iubi e primăvară”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.