Social

Tractor incendiat în timp ce proprietarul se lupta să stingă un incendiu de vegetație

Fotografie de arhivă

Un tractor care avea atașat un rezervor de 700 de litri de motorină a ars în totalitate după ce proprietarul acestuia a vrut să limiteze, duminică, în municipiul Blaj, propagarea unui incendiu de vegetație cu ajutorul plugului, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Radu Botezan.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, Garda de Intervenție Blaj a fost solicitată să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un tractor.

„Din informațiile de la fața locului, se pare că proprietarul tractorului a vrut să limiteze propagarea unui incendiu de vegetație cu ajutorul plugului, iar tractorul a fost cuprins de flăcări. Din păcate, acesta a ars în totalitate, având un rezervor de 700 de litri de motorină atașat”, a menționat Radu Botezan.

Tot duminică, Detașamentul de Pompieri Aiud a intervenit pe raza localității Gârbova de Sus pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, pe aproximativ 10 hectare, cu posibilitate de extindere la pădure.

Radu Botezan a transmis că, din informațiile avute din Dispeceratul ISU Alba, la nivelul județului se manifestă mai multe incendii de vegetație uscată. Reprezentantul ISU Alba a făcut un apel, prin intermediul mass-media, de responsabilizare a populației cu privire la interzicerea incendierii vegetației uscate, care, pe fondul intensificării vântului, se poate extinde cu repeziciune, punând în pericol bunuri materiale sau vieți omenești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.