Sănătate

Adeverința de vaccinare poate fi descărcată de pe internet

Dacă s-a întâmplat să rătăciți, între alte hârtii, adeverința de vaccinare împotriva noii coronaviroze, primită în momentul în care v-ați imunizat, nu este totul pierdut. Autoritățile anunță că documentul este disponibil și în format electronic și poate fi descărcată din Registrul electronic național al vaccinărilor.

„Orice persoană vaccinată cu două doze poate să intre pe site-ul adulti.renv.ro, citește termenii de utilizare și îi acceptă, în cazul în care îi acceptă îi apar două ferestre, una în care trebuie să introducă CNP-ul și a doua în care introduce numărul de telefon. Primește un cod pe SMS, pe numărul de telefon, introduce codul respectiv și obţine adeverinţa de vaccinare pentru CNP-ul pe care l-a introdus”, a declarat marţi Florentina Furtunescu, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ea a precizat că adeverinţele sunt deja disponibile pe site.

„Cred că este deja disponibil serviciul acesta, deocamdată este disponibil pe CNP și pe datele din buletin, de săptămâna viitoare va putea fi dfisponibil și pe datele din pașaport”, a mai spus reprezentanta INSP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.