Politică

Deputatul Beniamin Todosiu cere publicarea raportului privind „vaccinarea paralelă”

Deputatul USR PLUS de Alba, Beniamin Todosiu, a susținut, miercuri, în Parlamentul României, o declarație politică privind apariția unor informații despre vaccinare în centre paralele, care nu se regăsesc pe platforma guvernamentală.

Potrivit intervenției deputatului de Alba, în București, 56% dintre persoanele vaccinate au primit vaccinul în aceste centre paralele, în Bacău 34%, în Ilfov 33%, în Cluj 30%, iar în Brașov 21%. Parlamentarul a solicitat public transparența informațiilor privind campania de vaccinare și premierului, Florin Cîțu, să verifice modul în care se derulează campania de vaccinare și modul în care s-au înființat și funcționează centrele paralele de vaccinare.

„Pe lângă centrele oficiale de vaccinare anti-Covid, accesibile în platforma națională și pe care se pot programa românii simpli, mai există încă de patru ori mai multe centre care nu apar pe platformă. Sunt centre de vaccinare în spitale, instituții militare sau instituții ale Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit informațiilor apărute în presă, în București, spre exemplu, o persoană cu o boală cronică sau în vârstă de peste 65 de ani poate să se programeze în 11 centre, deși la nivelul capitalei ar funcționa un total de 48”, se arată în interpelarea parlamentară.

Astfel, constată Todosiu, „după statul paralel, inventat de Liviu Dragnea și PSD, asistăm la un nou fenomen: vaccinarea paralelă”.

„În final, raportul trebuie prezentat public, iar Guvernul are o obligație legală și morală față de români să transparentizeze și să clarifice acest subiect” a declarat deputatul USR PLUS, Beniamin Todosiu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.