Administrație

Încep lucrările de modernizare a străzii Viilor din Alba Iulia

Intervențiile pe strada Viilor se impun ca urmare a afectării, în timp, a părții carosabile, în urma lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare, respectiv pentru asigurarea unor utilități (instalații electrice, gaz etc.) la construcțiile noi din zonă, informează Primăria municipiului Alba Iulia.

Amplasamentul a fost predat miercuri, 3 martie 2021, către constructor, SC Elis Pavaje SRL, iar startul lucrărilor se va da săptămâna aceasta.

Pe lângă lucrările la sistemul rutier, va fi amenajat, pe partea stângă a străzii, un spațiu comun pentru pietoni și bicicliști, iar pe partea dreaptă zone verzi cu o suprafață de 4225 mp. Pentru colectarea apelor pluviale se va amenaja o rețea, care se va descărca în colectorul existent iar pentru delimitarea sistemelor rutiere se va realiza o rigolă carosabilă.

Conform documentației de avizare a lucrărilor, axul străzii va fi păstrat cât mai aproape de cel existent, iar corecțiile se vor face numai acolo unde este strict necesar.

Tot prin acest proiect, se va amenaja o parcare cu 150 de locuri , prin reorganizarea zonei din fața Apulum S.A.

Documentația de avizare a lucrărilor a fost realizată de Via Procons S.R.L. din Alba Iulia și are la bază studii geotehnice, topografice și investigațiile asupra stării de degradare a sistemului rutier pe o lungime de 1,148 km.

Valoarea totală a lucrărilor este de 5,9 milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.