Social

Starea de alertă a fost prelungită. Restricția de circulația pe timpul nopții începe la ora 22

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cea mai importantă măsură fiind cea referitoare la restricția privind circulația pe timp de noapte începând cu ora 22,00, față de 23,00, cât era până acum.

„Astăzi s-a aprobat și prelungirea stării de alertă. (…) Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulația pe timpul nopții, se reduce de la ora 23,00 la ora 22,00, deci se introduce această restricție. Restul măsurilor rămân cam aceleași, aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Decizia privind prelungirea stării de alertă a avut la bază o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), adoptată tot miercuri, prin care s-a propus prelungirea stării de alertă începând cu data de 14 martie.

În privința restricției privind deplasarea în afara locuinței, CNSU a propus ca interdicția să fie valabilă în intervalul orar 22,00 – 5,00.

Totodată, s-a propus limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în mai multe localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.