Economie

Sindicatul Drumarilor protestează împotriva scoaterii sindicatelor din ședințele consiliilor de administrație

Scoaterea sindicatelor din ședințele consiliilor de administrație ale societăților comerciale, instituțiilor publice sau regiilor autonome, care funcționează în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, este o decizie profund incorectă și ilegală, afirmă reprezentanții Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”.

În plus, această decizie este „și o nesocotire și nerespectare a drepturilor și intereselor salariaților”, mai afirmă, într-un comunicat de presă dat publicității joi, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește angajați din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR). Sindicaliștii spun că această măsură contravine Directivei 2002/14/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 11 martie 2002, transpusă în legislația națională, prin Legea nr. 467/2006 (în vigoare de la 1 ianuarie 2007). Acestea stabilesc cadrul general de informare și consultare a lucrătorilor din Comunitatea Europeană, respectiv a angajaților din România.

„Totodată, se poate perturba desfășurarea eficientă și echilibrată a relațiilor de muncă, activitate primordială pentru întreaga societate actuală care nu poate evolua în lipsa existenței unui dialog social permanent și continuu al tuturor categoriilor de unități, indiferent de ce natura ar fi”, mai precizează comunicatul, care consideră „necesară retragerea sau nuanțarea Ordinului de ministru 187/5.03.2021, emis de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Rutiere, care prevede scoaterea sindicatelor din ședințele consiliilor de administrație”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.