Administrație

Test de incendiu. Exercițiu inopinat la SJU Alba Iulia

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba desfășoară joi seara un exercițiu inopinat privind testarea capacității de intervenție la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, a informat șeful ISU, colonel Ovidiu Costea.

Potrivit acestuia, astfel de exerciții se desfășoară periodic, atât la unitățile sanitare, cât și la alte obiective importante, precum instituții sau operatori economici din județ.

Şeful ISU Alba a enumerat câteva din obiectivele unor asemenea exerciții tactice inopinate: verificarea modului de evacuare în situații de urgență a pacienților și personalului din aceste unități, precum și implicarea personalului unității spitalicești cu atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor în organizarea acțiunilor de evacuare în cazul situațiilor de urgență, practicabilitatea căilor de intervenție, starea și funcționalitatea mijloacelor pentru detecția, alertarea și stingerea incendiilor din dotarea unităților sanitare.

De asemenea, se verifică starea surselor destinate alimentării cu apă ale autospecialelor de intervenție și posibilitățile de amplasare a autospecialelor de intervenție cu apă și spumă, precum și a celor de lucru la înălțime.

„Asigurăm cetățenii că suntem pregătiți să intervenim în diferite situații de urgență, iar prin aceste exerciții ne menținem la un nivel ridicat de pregătire”, a precizat șeful ISU Alba.

În urmă cu trei ani, o infirmieră a suferit arsuri pe membre, iar o asistentă a fost intoxicată cu fum într-un incendiu care s-a produs într-un salon de la Secția ATI a SJU Alba Iulia. În salon se aflau două persoane, din care una era decedată înainte de izbucnirea focului. De altfel, cauza izbucnirii focului a fost o lumânare aprinsă, potrivit tradiției creștine, pentru persoana decedată.

Cu o zi înainte, pompierii din Alba Iulia au efectuat un exercițiu privind stingerea unui incendiu la SJU.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.