Social

„Micul actor”, un proiect al Teatrului de Păpuși „Prichindel” adresat elevilor

Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia a demarat, în cadrul programului „Workshop Prichindel”, proiectul „Micul actor”, adresat copiilor din școlile județului Alba, primii cursanți fiind elevi din clasa a IV-a de la trei școli gimnaziale din mediul rural, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

„Proiectul vizează organizarea unor ateliere de scriere creativă, mânuire păpuși, improvizație scenică sau tehnica vorbirii. Deoarece formarea unui actor implică mai multe planuri de dezvoltare personală, considerăm că unul din acestea constă în dezvoltarea imaginației prin scris. Astfel, primul atelier va fi dedicat scrierii creative, care se dorește a fi o lecție utilă, educativă, formatoare și creativă prin care elevii de clasa a IV-a să-și dezvolte abilitățile de a scrie. Ne-am propus să-i învățăm pe copii cum să scrie o poveste, o poezie sau o piesă de teatru, pornind de la imperativele: citește, fii curios, învață, scrie”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții instituției de cultură consideră că, în contextul actual, un astfel de demers este “mai mult decât necesar” pentru elevii care, din toamnă, vor trece la un alt nivel școlar, cu care nu sunt familiarizați, și care, de cele mai multe ori, le pune la început probleme de adaptare.

„Primii noștri cursanți sunt elevii clasei a IV-a ai Școlii Gimnaziale ‘Nicolae Drăgan’ Galda de Jos, precum și un grup format din elevi din clasa a IV-a ai școlilor gimnaziale din Săsciori și Daia Română”, precizează sursa citată.

În comunicat se amintește și faptul că de “mare succes” în rândul elevilor s-au bucurat „Lecția de teatru” și întâlnirile-lectură, realizate online pe platformele școlilor și care au beneficiat de prezența a peste 860 de copii.

„Am derulat până acum, începând cu luna ianuarie, un număr de 25 de lecții de teatru online și întâlniri-lectură, iar în luna martie avem programate zilnic câte una sau chiar două astfel de lecții”, au precizat reprezentanții Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.