Sănătate

Ce greșeli a făcut Uniunea Europeană în strategia de vaccinare anti-CoViD?

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, admite că Uniunea Europeană (UE) a făcut greşeli în elaborarea strategiei de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus pentru statele membre, informează duminică dpa.

„Este adevărat că s-au făcut greșeli în comandarea vaccinurilor la Bruxelles și în statele membre”, a spus Timmermans într-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel publicat duminică. „Sunt gata să fac un bilanț la sfârșitul pandemiei, când vom putea vedea ce am făcut greșit și ce am făcut corect”, a spus el. Oricum, primul lucru care trebuie făcut este să asigurăm ca „toţi din UE să primească vaccin”, a adăugat Timmermans.

O abordare europeană este „de asemenea în interesul statelor membre mai bogate”, precum Germania, a admis în interviu și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a comandat în total cel puţin 1,4 miliarde de doze din patru vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus aprobate pe teritoriul UE, număr care teoretic este mai mult decât suficient pentru cei circa 450 de milioane de locuitori ai blocului comunitar.

Însă, Comisia Europeană este criticată pentru abordarea ei ezitantă și erorile strategice în comandarea vaccinurilor. De asemenea, distribuirea dozelor de vaccin printre țările membre este considerată nedreaptă de unele țări membre ale blocului comunitar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.