Mozaic

O nouă tranșă de 224.640 doze vaccin Pfizer sosește luni în România

O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 224.640 doze, sosește luni în România, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva CoViD-19 (CNCAV).

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, precizează sursa citată.

Transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Conform CNCAV, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București – 63.180 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov – 26.910 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța – 25.740 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iași – 29.250 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 25.740 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, mai arată sursa citată.

Alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.