Sănătate

Germania, Franța și Italia suspendă vaccinările cu serul AstraZeneca-Oxford

Sediul Institutului Paul Ehrlich

Germania a suspendat utilizarea vaccinului dezvoltat împotriva maladiei CoViD-19 de compania britanico-suedeză AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, „cu titlu preventiv”, după semnalarea unor efecte secundare, a anunţat luni ministrul german al Sănătăţii, citat de AFP şi dpa.

Specialiștii de la Institutul medical Paul-Ehrlich, care consiliază guvernul de la Berlin, „consideră că alte examene sunt necesare”, după cazurile de cheaguri sangvine raportate la câteva persoane vaccinate în Europa, a precizat un purtător de cuvânt al ministrului german al Sănătății, în contextul în care mai multe țări au adoptat deja aceeași măsură.

Autoritățile din Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Irlanda şi o regiune din Italia au stopat de asemenea, temporar, vaccinările cu AstraZeneca, care a fost asociat într-o manieră neconcludentă cu riscul de formare a unor cheaguri sangvine, potrivit dpa.

UPDATE – Franța și Italia suspendă și ele folosirea vaccinului AstraZenecaFranța a suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), așteptat marți. Anunțul a fost făcut de președintele francez Emmanuel Macron.

Franța a decis și ea luni să „suspende din precauție” folosirea vaccinului AstraZeneca, în așteptarea avizului EMA, a anunțat președintele Emmanuel Macron într-o conferință de presă la Montauban.

Șeful statului a afirmat că „speră să se reia rapid” vaccinarea cu acest ser „dacă avizul autorității europene o va permite”, în condițiile în care mai multe țări europene au suspendat și ele acest vaccin, printre care Germania și Italia, tot luni.

Italia a suspendat luni, cu titlu de precauție, administrarea vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul țării, după semnalarea unor posibile efecte secundare, a anunțat într-un comunicat Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA).

AIFA „a decis cu titlul preventiv și de manieră temporară, în așteptarea unei decizii a EMA”, Agenția Europeană a Medicamentului, „interzicerea folosirii vaccinului AstraZeneca pe întreg teritoriul național”, potrivit comunicatului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.