Social

Mitropolitul Ardealului: „Postul este un act tainic, un act de smerenie”

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, declară că, „Evanghelia ne arată că postul este un act tainic, un act de smerenie, de jertfă, un act făcut înaintea lui Dumnezeu, nu ca să fim lăudați de oameni”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Mitropoliei Ardealului.

„Intrăm acum în post, iar Evanghelia ne arată că postul este un act tainic, un act de smerenie, de jertfă, un act făcut înaintea lui Dumnezeu, nu ca să fim lăudați de oameni. A treia poruncă se referă la fapta cea bună. Înainte de a fi conștienți că postul este un act voluntar, un act al libertății noastre, trebuie să știm că postul, pentru ca să fie primit, trebuie să fie o taină a noastră. Asta nu înseamnă că în familie ne ascundem când postim. Postește întreaga casă, întreaga familie”, a subliniat ierarhul în cuvântul de învățătură rostit duminică.

Începând de luni intrăm în Postul Sfintelor Paști care durează 6 săptămâni și la care se adaugă Săptămâna Mare, numită și Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.