Sport

Antrenorul Zakoc (Alba Blaj) vrea să tranșeze finala Cupei Challenge din meciul tur

Antrenorul formației feminine CSM Volei Alba Blaj, Darko Zakoc, a afirmat că obiectivul echipei sale este acela de a tranșa finala Cupei Challenge, cu Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, încă din meciul tur.

„Nu jucăm o finală de cupă europeană în fiecare zi, noi am reușit să fim în trei finale în ultimii patru ani, în toate competițiile europene. Înseamnă ceva pentru acest club, Volei Alba Blaj, care a devenit o echipă cunoscută și respectată în Europa, în special în lumea voleiului. Această finală este o nouă provocare pentru noi și chiar dacă este a treia competiție valorică europeană, fiecare succes în Europa înseamnă mult, în special pentru echipele care vin din țări care nu se află în prim-planul voleiului internațional. În finală întâlnim un adversar potrivit, care și la meciurile din semifinale a arătat calitate, dorință și insistență, obținând o calificare pe deplin meritată. Este doar prima bătălie, indiferent de scorul de miercuri, nimic nu îți garantează rezultatul finalei. Sunt două manșe, dar eu sper și cred că vom merge în Turcia din postura echipei învingătoare în primul meci. Acesta este obiectivul nostru. (…) Dorința mare de victorie, motivația, concentrarea și spiritul de sacrificiu sunt atributele pentru succes! Numai așa vom câștiga!”, a declarat Zakoc, conform site-ului oficial al clubului.

Căpitanul echipei, Ioana Baciu, se află la a două finală europeană alături de Volei Alba Blaj și speră că, de data aceasta, echipa sa va cuceri trofeul: “Este a doua finală europeană pe care o joc cu Volei Alba Blaj, sper că de data aceasta se va termina bine pentru noi și că vom câștiga Cupa Challenge. Ne-am pregătit bine pentru meci, știu că jucăm împotriva unei echipe bune și sper să reușim miercuri un rezultat foarte bun, care să ne facă favorite pentru retur”.

Şi Ana Antonijevic, vicecăpitanul echipei, privește cu încredere la dubla cu Sistem9 Yeșilyurt Istanbul.

„Suntem pregătite pentru acest meci și vom încerca să jucăm la nivel maxim, mai ales că începem acasă finala. Trebuie să fim concentrate pentru că întâlnim o echipă tânără, care va juca fără presiune. Pentru mine este prima finală de Cupă Challenge pe care o joc și voi încerca să dau tot ceea ce am mai bun pe teren!”, a spus Antonijevic.

Înființată în anul 1956, Sistem9 Yeșilyurt Istanbul a evoluat, până acum, de șapte ori în cupele europene. În Cupa Challenge s-a calificat în premieră în acest sezon, în care a obținut doar victorii în parcursul de până acum, la fel ca Volei Alba Blaj.

La echipa din Istanbul evoluează jucătoarea română Alexia Căruțașu (17 ani), desemnată cea mai bună voleibalistă a anului 2020 de către Federația Română de Volei.

De cinci ori campioană a României și de trei câștigătoare a Cupei României, CSM Volei Alba Blaj se află la cea de-a treia finală europeană, după finala Ligii Campionilor (2018) și finala Cupei CEV (2019). În acest an, din cauza situației create de pandemia de coronavirus, campioana României s-a înscris în Cupa Challenge, cu obiectivul de a aduce prima cupă europeană la Blaj.

Campioana României va întâlni miercuri, la Târgu Mureș, de la ora 18:00, echipa turcă Sistem9 Yeșilyurt Istanbul, în manșa tur a finalei Cupei Challenge la volei feminin. Meciul retur va avea loc miercuri, 24 martie, de la ora 14:00, la Istanbul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.