Administrație

Chestiunea parcărilor în Alba Iulia. Viceprimarul Popescu îi invită pe cetățeni să contribuie la găsirea unei soluții convenabile

Emil Popescu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia, promite că Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor va fi stabilit împreună cu cetățenii municipiului, cărora le cere sprijinul pentru rezolvarea problematicii.

„Nu găsim orașe, în lumea modernă și civilizată, în care să nu existe un sistem public de parcări pentru care să se perceapă taxe. Faptul că Alba Iulia a funcționat fără un astfel de sistem are în spate mai multe motive. Unele dintre ele sunt justificate, precum starea de urgență și alertă, impuse de pandemia de Covid. Altele sunt mai puțin justificabile ori acceptabile, precum investiția într-un sistem de ticketing cu barieră, dovedit nefuncțional, ori amânarea adoptării și implementării unui regulament din motive pur electorale”, își începe viceprimarul pledoaria pentru discutarea publică a chestiunii.

„Reprezentanții administrației locale, vă solicităm sprijinul pentru ca, împreună, să întocmim și punem în aplicare noul regulament de organizare și funcționare al parcărilor publice. Am promis un dialog constant și deschis cu cetățenii și ne propunem să facem exact asta”, mai spune Emil Popescu.

Viceprimarul îi invită pe cei interesați să participe „în număr cât mai mare” la dezbaterea publică ce va avea loc în data de 19 martie, de la 14, în sala de ședințe a Direcției Programe din strada Bucovinei, numărul 6. Edilul le cere particiapnților să vină cu idei și propuneri, astfel încât noul regulament să fie rezultatul unui efort comun.

Proiectul de Hotărâre și anexele aferente au fost afișate pe site-ul www.apulum.ro, la secțiunea „Consultare Publică”, precum și la avizierul Primăriei. De asemenea, informațiile au fost transmise către mass-media locală și promovate prin intermediul rețelelor de socializare de către Primăria Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.