Administrație

Primăria Alba Iulia a amendat o firmă care a lăsat carosabilul spart după lucrări de canalizare

Fotografie de arhivă

Primăria Alba Iulia a amendat marți cu 10.000 de lei o firmă care execută lucrări de apă și canalizare într-o localitate componentă municipiului, după ce a constatat că partea de carosabil nu ar fi practicabilă, amenajată și întreținută optim, creându-le astfel un disconfort cetățenilor din zonă.

„Îmi cer scuze locuitorilor din zona Pâclișa pentru disconfortul creat de lucrările ce au loc în respectiva zonă, în această perioadă. Chiar dacă aceste lucrări au un caracter utilitar, ele nu sunt întotdeauna puse în practică cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și cu respectarea normelor legale, astfel încât disconfortul creat în zonă să fie la un nivel minim posibil”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Edilul a menționat că angajați ai Primăriei s-au deplasat marți în zona Pâclișa, pentru a evalua modul și stadiul lucrărilor.

„În prezent, au loc lucrări ce țin de rețeaua de apă și canalizare, efectuate de APA CTTA Alba, prin intermediul firmei Hidroconstrucția SA și lucrări executate de E-On, pentru rețeaua de gaze. (…) Ca urmare a faptului că partea de carosabil pe care execută lucrări Hidroconstrucția SA nu este practicabilă, amenajată și întreținută la nivel optim, companiei i-a fost aplicată o sancțiune de 10.000 de lei. Din păcate, nefiind o lucrare contractată de către noi, această amendă este singura modalitate prin care putem sancționa constructorul”, a declarat Gabriel Pleșa.

Primarul a lansat un apel către companiile care desfășoară lucrări pe domeniul public să respecte întocmai legislația și normele de organizare a șantierelor de lucru, astfel încât gradul de siguranță să fie unul crescut iar disconfortul creat cetățenilor să fie cât de mic posibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.