Administrație, Sănătate

Autoritățile au decis anularea carantinării lotului de vaccin ABV 2856 de la AstraZeneca

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva CoViD-19 a anunțat, vineri, că s-a decis anularea carantinării lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca.

„În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții CNCAV, ai Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică şi Agenției Naționale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România, s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV 2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca”, se precizează într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei de CoViD-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

„Încurajăm monitorizarea şi raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât şi de profesioniştii din Sănătate”, subliniază sursa citată.

CNCAV asigură populația de transparență şi responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil şi sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva CoViD-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.