Politică

Un amendament al europarlamentarului Negrescu recomandă alocarea minim 10% pentru educație din PNRR

Victor Negrescu, europarlamentar de Alba

Eurodeputatul Victor Negrescu anunță că i-a fost aprobat de plenul Parlamentului European amendamentul prin care se recomandă statelor membre să aloce minim 10% pentru educație din Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Am discutat cu miniștrii Educației din mai multe state europene, am fost chiar și la ministrul Educației din România. Treptat, am obținut sprijinul sindicatelor, asociațiilor de elevi și de studenți și a asociațiilor de părinți. Practic nu au mai avut ce să facă. Iată că în planul draft vorbim de o alocare de 10%”, a declarat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă.

„Din păcate nu sunt încă mulțumit cu sumele alocate. Se vorbește de 4 miliarde de euro, dar nu știm cât sunt sub formă de împrumuturi, ori eu am fost clar, toată suma trebuie să fie sub formă de granturi. Se merge însă cu o sumă prea mică la negocieri, iar fondurile alocate educației riscă să fie tăiate dacă proiectele propuse nu sunt serioase”, a declarat Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European.

Europarlamentarul de Alba și-a declarat disponibilitatea de a lucra la strategia națională privind educația și a oferit deja în aparițiile sale publice soluții pentru sprijinirea învățământului, atât la nivelul României cât și din Alba.

„Nu doar volumul fondurilor este important, ci și calitatea proiectelor și reformelor propuse”, a mai precizat Victor Negrescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.