Social

Iarna nu-i ca vara. Turist accidentat pe un traseu de vară în Șureanu, recuperat de salvamontiști

Fotografie de arhivă

Salvamontiștii din Alba au intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui turist din Timișoara, neechipat corespunzător, care a căzut și s-a accidentat la umăr în timp ce se afla, sâmbătă, în Munții Șureanu, pe un traseu de vară.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba a intervenit în zona Munților Sureanu pentru acordarea primului ajutor și extragerea unei persoane de sex masculin, cu vârsta de 35 de ani, din Timișoara, care a căzut și s-a accidentat la umăr pe traseul de vară Cruce roșie: Oașa-Iezărul Șureanu”, a anunțat șef serviciu Salvamont, Claudiu Costea.

Potrivit lui Costea, turistul nu avea echipament „corespunzător pentru turele de iarnă”.

La acțiunea de recuperare au participat trei salvatori montani și un jandarm din cadrul Postului de Jandarmi Montani Șugag. Persoana accidentată a fost predată unui echipaj SMURD.

„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Alba informează turiștii să nu se mai aventureze pe traseele montane de la o altitudine mai mare de 1.200 metri, având în vedere că riscul de avalanșă e foarte ridicat în această perioadă”, a mai transmis Claudiu Costea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.