Social

Plan ca-n filme, final ca-n realitate. Un curier și-a înscenat un jaf de 18.000 de lei

Fotografie de arhivă

Un angajat al unei firme de curierat este cercetat pentru delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare, după ce, ajutat de alte trei persoane, și-a înscenat un jaf în localitatea Săulești, de lângă orașul Simeria, în urma căruia ar fi rămas fără 18.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității sâmbătă de Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, „jaful” s-a petrecut pe 9 martie, când curierul, în vârstă de 22 de ani, a sesizat Poliția orașului Simeria despre faptul că ar fi fost tâlhărit și i-au fost luați peste 18.000 de lei de către persoane necunoscute, care i-ar fi pulverizat în față spray iritant.

Polițiștii au început cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată, însă, în urma activităților investigative desfășurate, au stabilit că aspectele sesizate de tânăr nu se confirmă.

„Din cercetări a reieșit faptul că acesta a înscenat furtul sumei de bani respective pentru acoperirea unor datorii mai vechi și a fost ajutat în acest demers de alți trei tineri – doi tineri și o tânără – cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani. Polițiștii au continuat cercetările în acest caz, prin schimbarea încadrării juridice, sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Tânărul de 22 de ani a fost reținut, iar după o percheziție efectuată vineri la domiciliul său polițiștii au reușit să recupereze 11.000 de lei din prejudiciul creat.

În cazul celor trei tineri, care l-au ajutat pe suspect în comiterea infracțiunilor, se vor efectua cercetări pentru complicitate la delapidare și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Cei patru tineri au fost reținuți preventiv pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților, în vederea luării măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.