Sănătate

Avertismentul primarului Badea (Aiud): „Doar de noi depinde ce urmează”

Municipiul Aiud a ajuns la o incidență a infectărilor cu noul coronavirus de 5,47 la mia de locuitori. „Doar de noi depinde ce urmează”, afirmă primarul Oana Badea, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Într-o postare-avertisment intitulată „Gândul de duminica asta”, primarul Oana Badea dezvăluie că soțul surorii ei „se zbate între viață și moarte într-o secție ATI. Tocmai pentru că știu despre ce vorbesc, am rugămintea să păstrați decența în comunicare”

„Creșterea cazurilor de îmbolnăvire cu covid este un fapt generat de agresivitatea tulpinii britanice. Așa cum la mare știi când vine valul (te uiți în depărtare), acest val a fost previzibil și anunțat”, mai scrie Oana Badea.

Primarul Aiudului mai precizează că persoanele care se testează o fac în mod voluntar, de regulă după ce au luat legătura cu medicul de familie. „Nu umblă nimeni cu arcanul pe străzile din Aiud ca să testeze. Odată diagnosticați, oamenii adoptă o conduita medicală diferită. Fie, stau acasă în legătură cu medicul de familie și dacă se agravează solicită internarea, fie, se internează de la bun început”, explică Oana Badea.

În ultima săptămână, la Aiud, numărul persoanelor care au apelat voluntar la medicii de familie acuzând diferite simptome a fost de ordinul zecilor pe zi, a mai precizat edilul.

Vaccinarea din centrul deschis la Aiud, este constantă, 60 persoane pe zi, așa cum s-au programat persoanele pe platformă. Chiar dacă sunt peste cinci mii (nu toate din Aiud), nu este suficient pentru o stopare a transmiterii virusului, a mai precizat Oana Badea.

„O parte mai vocală dintre aiudeni au solicitat mai puține restricții din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Astfel, doar cu regulile generale, stabilite la nivel județean, totul s-a bazat pe comportamentul individual, pe responsabilitatea fiecăruia. Nu, nu toți poartă mască. Nu, nu toți reduc timpul petrecut în colectiv dacă o pot face. Nu, nu toți cred că există virusul”, și-a încheiat postarea primarul Aiudului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.