Social

Doi sibieni, arestați după ce au dezmembrat un autoturism furat

Fotografie de arhivă

Doi bărbați din Sibiu, din care unul recidivist, au fost arestați preventiv pentru furt calificat, aceștia fiind acuzați că, în vara anului trecut, au sustras din municipiul Alba Iulia un autoturism marca Toyota, în valoare de peste 22.500 de euro, pe care, ulterior, l-au dezmembrat în atelierul auto al unuia dintre inculpați.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, procurorii au dispus, în data de 18 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, iar la data de 11 martie, s-a dispus extinderea acțiunii penale împotriva altui inculpat, participant la comiterea aceleași infracțiuni.

„Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit că există probe din care rezultă bănuiala rezonabilă că: în noaptea de 26/27.08.2020, inculpații (…) s-au deplasat din jud. Sibiu în mun. Alba Iulia și au sustras un autoturism marca Toyota, în valoare de peste 22.500 de euro. Cei doi inculpați au pătruns în autoturism prin spargerea unui geam lateral, iar pentru pornirea autoturismului au utilizat un dispozitiv care înlocuiește kit-ul de pornire al vehiculelor, în condițiile în care ambele chei erau în posesia victimei”, se menționează în comunicat.

Autoturismul a fost transportat la un atelier auto din orașul Cisnădie, aparținând unuia dintre inculpați, unde a fost dezmembrat.

Anterior comiterii faptei, inculpații au încercat să sustragă și un alt autovehicul marca Toyota, din aceeași parcare, prin același mod de operare, însă nu au reușit, precizează sursa citată.

Unul dintre inculpați, cel recidivist, a fost arestat preventiv de Judecătoria Alba Iulia pe o perioadă de 30 de zile încă din februarie. După suplimentarea probatoriului, procurorul a formulat o propunere de luare a măsurii arestării preventive și față de celălalt inculpat, însă judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a respins propunerea și a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar. În urma soluționării contestației formulate de procuror, Tribunalul Alba a admis propunerea Parchetului și a dispus luarea măsurii arestării preventive și față de acest inculpat, pe o perioadă de 30 de zile.

Activitatea de cercetare penală a fost efectuată de organele de poliție din cadrul IPJ Alba – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.