Educație

Școala în timp de criză. Absențe sub 2% la simularea examenului de bacalaureat

Mai puțin de 2% dintre elevii din Alba care nu au fost prezenți luni la prima probă scrisă a simulării examenului național de bacalaureat au absentat din cauza carantinării în context pandemic, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Alba.

Astfel, potrivit sursei citate, la prima probă scrisă a simulării examenului național de bacalaureat, respectiv Limba şi literatura română, desfăşurată luni, în județul Alba au participat 2.117 de elevi din cei 2.928 de elevi din clasele terminale (2.212 învățământ de zi). Asta înseamnă că prezența la proba derulată luni a fost de 72,30%.

„Nu s-au prezentat 811 elevi, din care 16 din cauza carantinării în context pandemic”, se menționează în comunicatul ISJ Alba. Concret, 1,97% dintre cei care au absentat au lipsit din cauza CoViD-19.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat va continua în perioada 24-26 martie cu proba obligatorie a profilului (matematică/istorie), proba la alegere a profilului şi specializării şi proba la limba maternă. Rezultatele obținute de elevi vor fi afişate în data de 31 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.