Educație

Simularea examenului de bacalaureat începe luni cu proba la Limba și literatura română

Simularea examenului național de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a începe luni cu proba la Limba și literatura română – proba E.a), care va fi urmată, marți, de simularea probei obligatorii a profilului – proba E.c).

Pe 24 martie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d), iar pe 25 martie, simularea probei la Limba și literatura maternă – proba E.b).

Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a va începe pe 29 martie, cu proba la Limba și literatura română.

Pe 30 martie va avea loc simularea la matematică, iar elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține, pe 31 martie, simularea probei la Limba și literatura maternă.

Elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021, a anunțat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Având în vedere recentele evoluții epidemiologice, pentru a asigura pregătirea nediscriminatorie în vederea susținerii examenelor naționale, determinante pentru viitorul tinerilor, Ministerul Educației completează Ordinul 3449/2021 privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2020-2021. Astfel, elevii înmatriculați în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a depășit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susține simulări ale examenelor naționale, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În această situație, subiectele vor fi elaborate la nivelul inspectoratelor școlare”, declara ministrul.

Potrivit acestuia, pentru asigurarea protecției sanitare, unitățile de învățământ vor putea decide, în funcție de infrastructură, ca în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naționale activitatea celorlalte clase să se desfășoare online, indiferent de scenariul de organizare și desfășurare a cursurilor valabil în zilele respective.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.