Sănătate

Carantina zonală, prelungită pentru satul Biia cu 7 zile

Autoritățile din Alba au decis marți seara prelungirea carantinei zonale cu şapte zile în localitatea Biia, sat în care au fost înregistrate în ultimele două săptămâni 36 de cazuri de CoViD-19.

„Propunem prelungirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 7 zile a localității Biia, comuna Şona, județul Alba, începând cu data de 24.03.2021 ora 06,00, sens în care se va solicita Centrului Național de Coordonare şi Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii”, se arată în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Rata de incidență în comuna Şona este de 8,91 la 1.000 de locuitori, în unitatea administrativ-teritorială în ultimele 14 zile fiind înregistrate 39 de cazuri de îmbolnăvire, din care 36 în satul Biia.

Satul a intrat în carantină în 10 martie, după ce în localitate au fost depistate câteva zeci de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, având ca posibilă sursă de apariție a focarului participarea unui număr însemnat de oameni la o slujbă de înmormântare. Rata de infectare în comuna Șona, care are mai multe sate în componență, era la vremea respectivă de 10,30 la 1.000 de locuitori.

Este strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale şi forestiere. Totodată, circulația şi staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, cu participarea a maximum opt persoane în interior iar în exterior, cu participarea a maximum 20 de persoane. Este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a cel mult 10 persoane în interiorul clădirii iar în exterior, cu participarea a maximum 20 de persoane.

În județul Alba, în ultimele două săptămâni au fost testate pozitiv 1.283 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.