Social

„Robi ai aceluiași păcat”, volum de poezie lansat de o tânără polițist criminalist, de Ziua Poliției Române

O tânără polițist criminalist din Alba a lansat joi, în cadrul festivităților organizate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) de Ziua Poliției Române, un volum de poezie, intitulat „Robi ai aceluiași păcat”.

Festivitățile, organizate, în cadru restrâns, cu participarea prefectului Nicolae Albu și a președintelui Consiliului Județean, Ion Dumitrel, au cuprins mai multe momente, printre care și prezentarea volumului de poezie „Robi ai aceluiași păcat”, scris de Marina Cristiana Rad.

„Îndrăgostită de Eminescu, Minulescu și Bacovia, și-a încercat penița din vremea adolescenței, dar a ales să devină polițist criminalist. Încurajată de colegi și familie a continuat să scrie, iar cu sprijinul Organizației Teritoriale a Corpului Național al Polițiștilor Alba, creația sa a văzut lumina tiparului”, se menționează într-un comunicat transmis Agerpres de IPJ Alba.

Tot în cadrul manifestărilor găzduite joi de sediul IPJ, pentru „curajul de care a dat dovadă și modul în care a intervenit”, în data de 1 februarie 2021, pentru salvarea vieții unui bărbat din comuna Crăciunelu de Jos, agentul principal de poliție Andrei Cristian Costantea a primit, din partea conducerii Poliției Române, „Placheta de Onoare a Poliției Române”.

De asemenea, a fost prezentată dispoziția de avansare, înainte de îndeplinirea stagiului minim, a unui număr de 15 polițiști, printre care în gradul de agent principal de poliție agent de poliție Marina Cristiana Rad, tânăra poetă.

Alți 25 de ofițeri și 68 de agenți de poliție din cadrul IPJ Alba au fost avansați, la îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional următor.

La festivități au luat parte, în sistem videoconferință, polițiștii de la subunități.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.