Educație

Universitatea Politehnică Timișoara organizează cursuri de pregătire online pentru bacalaureat și admitere

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) va organiza cursuri gratuite de pregătire la matematică, utile atât pentru cei care doresc să urmeze una dintre facultățile instituției, cât și pentru pregătirea examenului de bacalaureat, informează instituția de învățământ superior.

Chiar dacă sunt adresate în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), participanților la cursuri nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.

Cursurile, organizate prin Departamentul de Matematică al Universității Politehnica Timișoara, nu se vor mai desfășura, ca în anii trecuți, în sistemul tradițional „față în față”, ci în mediul online, pentru a diminua riscul de răspândire a virusului CoViD-19. online. Tot răul spre bine pentru că în acest fel au acces la cursurile de pregătire și elevii din alte județe.

Lecțiile de matematică se organizează până în 5 iunie 2021, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10:00, online pe Zoom și live pe pagina oficială de Facebook a Universității Politehnica Timișoara.

Pentru înscriere, elevii sunt invitați să folosească formularul disponibil pe site-ul instituției: https://upt-ro.zoom.us/webinar/register/WN_pVMs1O9PSKyyhZjA-5_dtw. După completarea formularului, aceștia vor primi link-ul de conectare la platforma Zoom. Înscrierea pe platforma Zoom facilitează elevilor posibilitatea de a pune întrebări.

Lecțiile vor putea fi urmărite online pe pagina de Facebook a Universității Politehnica Timișoara, la adresa: https://www.facebook.com/UPTimisoara.

Temele dezbătute urmează conținutul Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere din anul 2021 la Universitatea Politehnica Timișoara, publicată la Editura Politehnica, care va fi pus gratuit la dispoziția celor interesați, în format electronic.

Conținutul probei scrise a concursului de verificare a cunoștințelor (tip grilă) la matematică urmează programa de bacalaureat de la disciplina matematică.

Programul lecțiilor de matematica

  • Lecția #5 – 27 martie — Lecție: Funcții trigonometrice și aplicații în geometria plană. Arieșanu Camelia
  • Lecția #6 – 10 aprilie — Lecție: Dreapta în plan. Calcule de distanțe și arii. Lăzureanu Cristian
  • Lecția #7 – 17 aprilie — Lecție: Limite de funcții. Asimptote. Hedrea Ciprian
  • Lecția #8 – 24 aprilie — Lecție: Funcții continue. Funcții derivabile. Păunescu Doru
  • Lecția #9 – 08 mai — Aplicații ale derivatelor în studiul variaţiei funcţiilor. Lupa Nicolae
  • Lecția #10 – 15 mai — Primitive și integrale definite I. Păunescu Doru
  • Lecția #11 – 22 mai — Primitive și integrale definite II. Juratoni Adina
  • Lecția #12 – 29 mai — Structuri algebrice. Petrișor Camelia
  • Lecția #13 – 05 iunie — Probleme de sinteză. Recapitulare. Bînzar Tudor

One Comment

  1. Pingback: Cursuri de pregătire la matematică și un manual, puse la dispoziția absolvenților de liceu de Universitatea Politehnica Timișoara – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.