Sănătate

Rimetea intră în carantină. Are o rată a incidenței îmbolnăvirilor de 18 la mia de locuitori

Comuna Rimetea, unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare din județul Alba, 18 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori, ar urma să intre în carantină începând de vineri dimineața, potrivit unei hotărâri adoptate, joi seara, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

„Propunem instituirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 14 zile a UAT Comuna Rimetea, județul Alba, începând cu data de 26.03.2021, ora 6,00, sens în care se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii”, se menționează în hotărârea CJSU.

Printre măsurile propuse de către CJSU Alba se numără și limitarea programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare în intervalul orar 5,00 – 20,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant, care pot avea program non-stop.

Această propunere a CJSU de instituire a carantinării are în vedere situația epidemiologică din Rimetea generată de virusul SARS-CoV-2, comună unde se înregistrează o rată de incidență de 18 la 1.000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este „de o gravitate crescută” în unitatea administrativ-teritorială, care are 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile fiind înregistrate 18 cazuri de îmbolnăvire.

În Alba se mai află în carantină satul Biia, localitate în care în ultimele două săptămâni au fost înregistrate câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.