Economie

Magazinele și sălile de sport, închise la ora 18. Cine poate funcționa în continuare?

Restaurantele, magazinele și sălile de sport se vor închide în weekend de la ora 18. Care sunt operatorii economici care fac excepție și rămân deschiși?

Restaurantele se închid de la ora 18:00, alături de magazine și săli de sport. Totuși, restaurantele vor putea livra comenzi la domiciliu.

Restricțiile se aplică zilnic, pe tot parcursul săptămânii, în localitățile care depășesc rata de infectare de 7,5 cazuri de CoViD-19 la 1.000 de locuitori.

Restricțiile se aplică doar în weekend, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 la 1.000 de locuitori, dar nu trec de 7,5 cazuri de CoViD-19 la 1.000 de locuitori.

Chiar dacă restaurantele, magazinele și sălile de sport se închid, există alți operatori economici care fac excepție de la aceste restricții și vor rămâne deschiși.

Operatorii economici care nu își închid activitatea: unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.