Social

Petrecere de majorat întreruptă de polițiști în Sebeș. Sărbătoritul a scăpat ieftin

Fotografie de arhivă

O petrecere de majorat la care participau 22 de persoane a fost întreruptă vineri seara de polițiştii din Sebeș, care au fost sesizați despre eveniment printr-un apel la 112, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„În urma unei sesizări, prin 112, polițiștii din Sebeș, împreună cu polițiștii locali, au intervenit la o societate economică, din Sebeș, unde era în desfășurare o petrecere privată, fără a fi respectate normele de protecție sanitară. La fața locului, polițiștii au identificat 22 de persoane, iar atât organizatorul evenimentului, cât și 5 participanți au fost amendați, conform Legii 55/2020. Verificările sunt continuate în vederea identificării persoanelor care au fost prezente la eveniment și luarea măsurilor de sancționare contravențională față de toți participanții”, se menționează într-un comunicat dat publicității sâmbătă.

Reprezentanții IPJ au precizat, pentru Agerpres, că a fost vorba de o petrecere de majorat, iar organizatorul acesteia a fost amendat cu 500 de lei.

Tot vineri, IPJ şi Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba au organizat pe raza municipiului Alba Iulia şi a secțiilor de poliție rurală Galda de Jos şi Vințu de Jos o acțiune, în sistem integrat, cu efective suplimentare, la care au participat 31 de polițişti şi jandarmi, care au fost sprijiniți de polițişti locali, lucrători ISU, DSP şi ITM.

Au fost legitimate 234 de persoane, verificate 122 de autovehicule, din care 17 destinate transportului în comun şi au fost controlate 25 de baruri, 28 de restaurante şi 51 de terase.

„Echipele de control au depistat şi sancționat, în conformitate cu Legea 55/2020, 43 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție sanitară şi 7 operatori economici care au organizat activități în spațiul public închis, pentru care au fost instituite restricții”, se precizează în comunicat.

Potrivit IPJ, scopul acțiunilor desfăşurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu CoViD-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.