Social

Două evenimente private, întrerupte de polițiști în județul Alba

O petrecere de botez și o aniversare au fost întrerupte de polițiști în municipiul Blaj și în comuna Meteș, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis, duminică, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„Polițiștii din Blaj au intervenit (sâmbătă – nota red.), în jurul orei 17,00, la un local din municipiu, unde era organizată o petrecere de botez la care participau în jur de 30 de persoane. Evenimentul a fost întrerupt, iar reprezentantul localului și organizatorul evenimentului au fost sancționați contravențional, cu amenzi in valoare totală de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. De asemenea, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au întrerupt aniversarea unei zile de naștere, care se desfășura la o societate comercială de pe raza comunei Metes și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020”, se precizează în comunicat.

IPJ Alba reamintește că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Potrivit sursei citate, la acțiunile de verificare desfășurate în ultimele 24 de ore, au participat 172 de polițiști și polițiști locali, jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Echipele de control au depistat și sancționat 227 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 37 care nu a respectat restricțiile de deplasare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.