Sănătate

Bolnavi din Alba sunt internați în spitale din alte șase județe și București

284 de persoane din Alba infectate cu virusul SARS-CoV-2 se află în prezent în spital, din care 19 în unități medicale din alte județe și din București, potrivit informațiilor date publicității luni de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, luni erau izolate în spital 284 de persoane, din care 5 în Mureș, câte 4 persoane în Cluj și Timiș, 3 în Sibiu și câte una în Bihor, Brașov și București. Alți 1.067 de bolnavi sunt izolați la domiciliu.

La mijlocul lunii martie, DSP Alba menționa că în județ sunt 330 de locuri pentru persoanele depistate cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI.

Astfel, în cadrul unei videoconferințe convocate de DSP Alba și la care au participat reprezentanți ai tuturor spitalelor din județ, s-a discutat și stabilit suplimentarea numărului de paturi destinate tratării bolnavilor CoViD din Alba cu 71.

Potrivit sursei citate, numărul paturilor CoViD ar crește astfel la 401, în prezent existând 330 de locuri pentru pacienții depistați cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI CoViD.

Până luni, în Alba, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 18.183 de cazuri, din care 16.339 reprezintă persoane vindecate, iar 493 persoane decedate.

„În ultimele 24 ore, pe teritoriul județului au fost testați pozitiv un număr de 58 de pacienți, iar în ultimele 7 zile un număr de 704 pacienți”, au precizat reprezentanții DSP Alba.

Luni erau în total 1.609 persoane aflate în carantină la domiciliu.

Rata de infecție pe județ este de 3,67 cazuri la mia de locuitori.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.