Sănătate

Medicamentele pe rețetă vor putea fi ridicate de la orice farmacie

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că începând cu 1 aprilie, medicamentele pe rețetă vor putea fi ridicate de la orice farmacie din țară. Pentru a beneficia de acest lucru este nevoie ca cei care ridică medicamentele să fie asigurați.

Asigurații vor avea posibilitatea, începând cu 1 aprilie 2021, să ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din țară, indiferent dacă aceasta are sau nu contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care are și medicul prescriptor, informează Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri, excepție vor face medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia de află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.

Reglementarea, aprobată deja de Guvern

Astfel, dacă în prezent farmaciile comunitare/punctele de lucru pot avea încheiate contracte pentru furnizarea de servicii farmaceutice cu două case de asigurări de sănătate, respectiv cu o casă de asigurări de sănătate județeană și CASAOPSNAJ, pentru punerea în aplicare a noii reglementări, începând cu 1 aprilie, farmaciile comunitare/punctele de lucru care au încheiate două contracte cu case de asigurări vor opta pentru păstrarea unui singur contract, care va fi valabil până pe 30 iunie 2021.

După aprobarea noului contract-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022, o farmacie comunitară/ punct de lucru farmaceutic va încheia un contract unic cu o casă de asigurări de sănătate, care va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2021, precizează CNAS.

Nouă reglementare este cuprinsă într-o hotărâre aprobată, joi, de Guvern.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.