Social

Manifestațiile de luni seara, sancționate cu amenzi de până la 5.000 de lei

Peste 30 de amenzi în valoare totală de 32.000 lei au fost aplicate de jandarmi în urma manifestațiilor anti-restricții organizate luni în Alba Iulia și Cugir.

Unul dintre cei care au fost sancționați este Raul Rus, cel care a îndemnat oamenii, prin intermediul unei rețele de socializare, să iasă în stradă la unul dintre proteste, el primind o amendă de 5.000 de lei.

„Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‘Avram Iancu’ Alba au fost mobilizate pentru asigurarea măsurilor specifice de ordine și siguranță publică potrivit competențelor și pentru asigurarea condițiilor de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare. A fost monitorizată permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale în vigoare cu privire la măsurile dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii CoViD-19”, se menționează într-un comunicat transmis marți Agerpres.

Potrivit sursei citate, protestele desfășurate la Cugir și Alba Iulia s-au încheiat fără niciun incident.

„Ulterior, în urma verificărilor, au fost aplicate un număr de 59 de sancțiuni contravenționale, respectiv 23 de avertismente scrise și 36 de amenzi în valoare totală de 32.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție și a măsurilor de deplasare între orele 22,00 – 05,00. Totodată, a fost aplicată și o amendă în valoare de 5.000 de lei la Legea 60/1991”, mai arată sursa citată.

Reprezentanți ai IJJ Alba au precizat, pentru Agerpres, că persoana care a fost amendată cu 5.000 de lei este cea care a îndemnat oamenii să participe la protestul organizat în Alba Iulia în noaptea de luni spre marți, și anume Raul Rus, zis Pricu.

Potrivit IJJ, amenda a fost dată pentru încălcarea prevederilor art. 26 conform căruia constituie contravenție organizarea și desfășurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise.

Un protest care a vizat purtarea măștii și restricțiile impuse în contextul pandemiei a avut loc în noaptea de luni spre marți în Alba Iulia, fiind inițiat de Raul Rus, zis Pricu, condamnat în trecut pentru proxenetism și trafic de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.