Social

Propunere de prelungire a carantinei pentru satul Biia cu încă 7 zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a propus, marți seara, prelungirea carantinei zonale cu încă șapte zile pentru satul Biia, aflat în această situație de 21 de zile după ce în localitate au fost depistate zeci de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

„Propunem prelungirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 7 zile a localității Biia, comuna Şona, județul Alba, începând cu data de 31.03.2021 ora 6,00, sens în care se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea ordinului comandantului acțiunii”, se arată în hotărârea CJSU Alba.

Hotărârea precizează că în comuna Şona se înregistrează o rată de incidență de 6,88 la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind de o gravitate crescută, deoarece în ultimele 14 zile au fost înregistrate 30 de cazuri de îmbolnăvire.

Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în /din Biia și măsurile de ordine publică vor fi organizate și coordonate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, efective din cadrul DSP, DSVSA, ITM, Protecția Consumatorului, ISCTR sau alți funcționari anume desemnați prin dispoziție a primarului unității administrativ-teritoriale.

Satul Biia a intrat în carantină în 10 martie, după ce în localitate au fost depistate câteva zeci de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, având ca posibilă sursă de apariție a focarului participarea unui număr însemnat de oameni la o slujbă de înmormântare.

În Alba se mai află în carantină zonală comuna Rimetea, unde au fost depistate 21 de cazuri de infectare, incidența fiind în unitatea administrativ-teritorială, cu 1.000 de locuitori, de 21 la mie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.