Mozaic

Proteste antirestricții. Ultrașii din galeriile de fotbal au creat haos în București și Craiova

Mii de români au protestat luni, 29 martie, în cele mai importante județe din țară împotriva restricțiilor determinate de epidemia de CoViD-19.

Protestatarii au ieșit în număr mare pe străzi în București, Craiova, Sibiu, Brașov, Timișoara, Brăila sau Cluj-Napoca, în cele mai multe dintre orașe fiind conduși de galeriile de fotbal. La Craiova protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și o persoană s-a ales cu capul spart.

Cei care s-au strâns în marile orașe din țară au strigat împotriva Guvernului Cîțu, dar și împotriva lui Raed Arafat. Mai multe măști de protecție au fost arse în stradă.

Polițiștii au fost nevoiți să ridice cu forța mai mulți protestatari din Sibiu și București care au devenit agresivi și nu au purtat masca de protecție.

Situația a fost încinsă și la Brăila, acolo unde un grup de 12 minori a intenționat deplasarea pe un alt traseu și distrugerea unui indicator rutier. Intervenția jandarmilor a urmărit prevenirea distrugerii indicatorului și menținerea deplasării grupului împreună cu ceilalți protestatar.

Protestele s-au întins până după ora 22:00 în cele mai multe dintre orașele din România, în ciuda faptului că există restricții clare cu privire la circulația după acest interval.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.