Social

Dosare penale în urma protestului nocturn inițiat de Raul Rus

Raul ‘Pricu’ Rus la manifestația neautorizată din noaptea de luni spre marți

Poliția din Alba a deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și împiedicarea circulației pe drumurile publice în urma protestului neautorizat care a avut loc în noaptea de luni spre marți în Alba Iulia, inițiat de Raul Rus, zis Pricu, condamnat pentru proxenetism și trafic de persoane.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu în legătură cu posibile infracțiuni de instigare publică, blocarea drumului public și zădărnicirea combaterii bolilor.

„În urma protestului care a avut loc în noaptea de 29/30 martie 2021, în municipiul Alba Iulia, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat din oficiu și investighează posibile fapte de zădărnicirea combaterii bolilor. Ancheta polițiștilor vizează trei bărbați, unul de 37 și doi de 44 de ani, din Alba Iulia, care ar fi promovat acțiunea de protest, în mediul on-line, solicitând prezența cetățenilor, în număr cât mai mare și neportul măștii de protecție sanitară”, se menționează în comunicat.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, printre cei trei bărbați se numără și Raul Rus.

Totodată, polițiștii s-au sesizat în legătură cu posibile fapte de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice față de mai multe persoane, care ar fi parcat un număr de 10 autoturisme pe partea carosabilă a Bulevardului „1 Decembrie 1918”, împiedicând, în acest fel, dreptul la liberă circulație a celorlalți participanți la trafic.

„Polițiștii au identificat un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, care ar fi instigat persoanele să lase autoturismele pe partea carosabilă și să blocheze, în acest fel, drumul public. În sarcina acestuia a fost reținută infracțiunea de instigare publică, faptă prevăzută și pedepsită de art. 368 din Codul Penal”, precizează sursa citată.

Un protest împotriva restricțiilor care vizează combaterea răspândirii CoViD-19 a avut loc în noaptea de luni spre marți în Alba Iulia, la inițiativa lui Raul Rus, cel mai cunoscut interlop din județul Alba.

„La protest, băieții. Haideți la protest. Vă aștept la protest” a fost îndemnul transmis pe Facebook, într-o transmisie live, de Raul Rus. Acesta le solicita să iasă în stradă celor care nu mai vor să stea „ca ghioceii”.

Acesta a fost amendat marți cu 5.000 de lei de Jandarmerie pentru încălcarea prevederilor art. 26 din Legea 60/1991, conform căruia constituie contravenție organizarea și desfășurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise.

Peste o sută de oameni au protestat și marți seara în Alba Iulia.

Printre cei care au participat în prima parte a protestului s-a aflat și Sendy Țălnar, fiica fostului fotbalist Cornel Țălnar, deținătoare a unei săli de fitness, care a purtat un afiș cu lozinca „Sportul = Sănătate”. De altfel, tânăra a inițiat în urmă cu câteva zile un protest, desfășurat în fața Instituției Prefectului, nemulțumită de restricțiile care vizează sălile de fitness.

„Dacă sunteți hotărâți să încercați să mai schimbați ceva, să îi oprim pe cei care își bat joc de noi, haideți dragi albaiulieni să ne unim și noi și să ieșim în stradă pentru a ne recupera drepturile, libertățile și demnitatea ! Aștept să pornim contraatacul și să oprim acest Tsunami care are ca scop exterminarea noastră, a celor mulți”, a transmis, atunci, Sendy Țălnar.

Protestatarilor li s-a alăturat și Raul Rus.

Reprezentanții Jandarmeriei au precizat miercuri că la nivelul instituției se analizează materialele video operative, urmând a fi identificați cetățenii care au încălcat prevederile legale, pentru a le fi transmise procesele verbale de sancționare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.