Educație

Elevii vor fi testați pentru CoViD-19 la școală. După vacanță, toți copiii se vor întoarce în bănci

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că pentru ca elevii să se poată întoarce în băncile școlii după vacanța de Paște, se ia în considerare testarea acestora, în cadrul unităților școlare. Conform ministrului, testarea va fi una non-invazivă și „ușor de acceptat pentru părinți”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că după vacanța de Paște, elevii din toată țara se vor întoarce la școală, cu prezență fizică. Conform ministrului, una dintre condițiile pentru ca acest lucru să fie posibil, este testarea non-invazivă a elevilor în cadrul unităților de învățământ.

„Primul-ministru și-a asumat public în conferință de presă să spună că va susține testarea noninvazivă despre care am discutat. (…) Care să nu necesite personal medical, care să fie ușor de acceptat pentru părinți, care să fie chiar autoadministrabilă de către copii. (…) Regulile de protecție respectate, vaccinare, testare și trend descendent vor da ocazia Ministerului Educației să vină cu argumente pentru deschiderea tuturor școlilor, nu după scenariile verde, galben, roșu, ci cu prezență fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Concursurile pentru directori ar putea fi amânate

Astfel, Sorin Cîmpeanu a asigurat că Ministerul Educației va insista ca testele non-invazive să fie folosite în școli, testarea fiind deja „o promisiune”.

„Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru și sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziției acestor teste”, a mai spus ministrul.

Acesta a vorbit și despre organizarea concursurilor pentru funcțiile de directori ale școlilor, care ar trebui să aibă loc în luna august, însă dacă evoluția situației epidemiologice va fi una nefavorabilă, concursurile se vor amâna pentru toamnă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.