Social

Vicepreședintele Comisiei Europene: „Cine nu are pașaport CoViD mai bine nu pornește la drum”

Margaritis Schinas, vicepreședinte al Comisiei Europene

Certificatul digital de vaccinare va fi gata până pe 19 mai, cel puțin așa spune Comisia Europeană, motivul fiind „de a nu mai pierde și această vară”.

Comisia Europeană vrea ca certificatul digital de vaccinare să fie gata până pe 19 mai, atunci când se va desfășura la Madrid, târgul de turism FITUR-2021. Certificatul de vaccinare va permite o mai bună mobilitate între statele UE în contextul pandemiei CoViD-19.

Este ceea ce a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, după o întâlnire avută marți în capitala Spaniei cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), Zurab Pololikashvili, relatează agenția EFE.

„Este riscant să avansăm date, dar există momente semnalate, precum 1 iunie, începutul verii, 17 mai, dată de la care britanicii au anunțat reluarea mobilității internaționale, și 19 mai, inaugurarea FITUR”, a spus comisarul european la o conferință de presă.

„Ar fi bine să-l avem până atunci pentru a nu pierde vara și pentru inaugurarea FITUR”, a adăugat el.

Certificatul de vaccinare îți permite să călătorești.

Parlamentul European și Consiliul UE lucrează în prezent la definitivarea detaliilor acestui certificat digital, în timp ce Comisia Europeană încearcă o coordonare cu alte țări (inclusiv Marea Britanie) pentru o recunoaștere reciprocă a certificatelor „dacă oferă același tip de informație și fiabilitate”.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-CoViD-19, dacă a fost testat (negativ) pentru CoViD-19 înaintea călătoriei sau dacă a trecut printr-o infecție cu noul coronavirus.

„Cine dorește să circule prin Europa și nu are nimic din toate acestea, mai bine să nu pornească la drum”, a indicat marți vicepreședintele Comisiei Europene. În opinia sa este posibil ca până pe 14 iulie, Ziua Națională a Franței, așadar „o dată foarte importantă pentru Europa”, circa 70% din populația Uniunii Europene să fie vaccinată anti-CoViD-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.