Mozaic

Informare de ploi și intensificări ale vântului, până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare de ploi, instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului, valabilă până vineri seara în cea mai mare parte din țară.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 1 aprilie, ora 21:00 – 2 aprilie, ora 21:00, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (1/2 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (2 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri, în special în regiunile sud-estice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 – 25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat, se va semnala grindină.

De asemenea, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri, local și temporar, cu viteze în general de 45 – 55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70 – 80 km/h.

Meteorologii precizează că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații sub formă de ploaie în zonele joase de relief și, mai ales, ninsori în zonele montane și submontane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.