Social

Jandarmeria face apel la calm în timpul manifestațiilor de protest

Fotografie de arhivă

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Alin-Ionel Mastan, a adresat, joi, un apel la calm și la respectarea prevederilor legale către cetățenii care participă la manifestațiile de protest.

„Mesajul meu și al instituției pe care o reprezint este acela pe care l-am transmis prin toate canalele posibile de comunicare pe care le avem la dispoziție, cu un apel la calm, cu un apel la un mod de exprimare a doleanțelor în spațiul public cu respectarea prevederilor legale și pot să vă asigur că Jandarmeria Română depune toate diligențele pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru o manifestare cât se poate de civilizată a tuturor doleanțelor membrilor societății”, a declarat Alin Ionel-Mastan, la finalul unui eveniment desfășurat la Biblioteca Academiei Române.

El a menționat, referindu-se la acțiunea jandarmilor asupra unei persoane, la protestele din Piața Universității din urmă cu două zile, că „intervenția în forță este mult spus”.

„Intervenția în forță este mult spus. De fapt, a fost o conducere la autospeciala Jandarmeriei. Înainte, dacă ați putut observa, persoana a fost invitată să se legitimeze, lucru pe care l-a refuzat, după care persoana a fost invitată să urmeze organele de ordine la autospecială, lucru pe care l-a refuzat. Iar în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu pentru identificarea persoanelor care încalcă atribuțiilor legale avem obligația să conducem persoanele la autospecială. Din păcate, evenimentul a degenerat. Acolo am avut multe violențe care s-au exercitat asupra militarilor jandarmi, iar ce pot să vă spun este că există un dosar penal pe rol și în această situație”, a mai spus Alin-Ionel Mastan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.