Social

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia: „Răul nu poate birui binele. Sărbătoarea Paștelui vestește lumina”

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Kovacs Gergely, afirmă în pastorala adresată credincioșilor cu prilejul sărbătorilor pascale că răul nu poate birui binele chiar și atunci când ar putea părea că scopurile diabolice conduse de lăcomie și dorința de răzbunare tind să învingă.

„Oricât de amenințătoare ar fi semnele în viața cotidiană, știm că viața noastră este în mâinile lui Dumnezeu, care ne iubește atât de mult încât L-a dat pe unicul său Fiu pentru noi. Ne dă avânt realizarea că răul nu poate birui binele, minciuna adevărul, ura iubirea. Chiar și atunci când, așa pare, că în lumea noastră, scopurile diabolice conduse de lăcomie, sete de putere, gelozie și dorința de răzbunare tind să învingă”, spune arhiepiscopul.

Acesta mai arată că Sărbătoarea Paștelui vestește lumina și domnește întotdeauna peste întuneric.

„Acest lucru este vestit de cântecul ‘Aleluia’ plin de bucurie, care anunță că, deși Domnul nostru Isus Cristos a murit pe cruce, el a înviat. Nu mai moare. Mormântul este gol și, deși nimeni nu vrea să creadă la început, această veste bună durează de 2.000 de ani. Istoria omenirii privește spre un nou început”, subliniază Kovacs Gergely.

Arhiepiscopul mai spune în pastorală că o nouă lume este dezvăluită de învierea lui Isus Cristos, deoarece se deschide perspectiva vieții de după moarte.

„Relația noastră cu Dumnezeu, cu aproapele și cu noi înșine este reevaluată, deoarece în lumina învierii Domnului nostru, ne vedem diferit și interpretăm lumea diferit. Suntem cuprinși de mare speranță, de un nou elan și, în același timp, avem o nouă sarcină. Experimentăm că nu mai există nicio situație fără speranță, chiar și atunci când cu ajutorul rațiunii umane nu găsim rezolvare, când nu vedem o ieșire”, arată înaltul ierarh romano-catolic.

Arhiepiscopul subliniază că trebuie să privim spre cele cerești, nu spre cele pământești.

„Noi, creștinii, trebuie să trăim încă de pe pământ orientați spre valorile veșnice. Asta dă autenticitate vieții noastre creștine. (…). Să fim cu toții martori ai lui Isus Cristos cel înviat în viața cotidiană. Să fim semne ale speranței în situații dificile. Să ne trăim chemarea de creștini din toată inima, cu bucurie și cu avânt”, conchide arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.