Economie

Monitorul Oficial devine gratuit la publicare, copiere, reproducere

Monitorul Oficial, Partea I și a II-a, devine gratuit la publicare, copiere, reproducere, au anunțat vineri președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și directorul Monitorului Oficial, Liviu Moraru, într-o declarație de presă.

Ludovic Orban a precizat că a ținut să facă o vizită la sediul Monitorului Oficial, în mod simbolic, chiar în ziua în care inițiativa legislativă depusă de deputatul USR-PLUS Claudiu Năsui, care a fost adoptată de Parlament și promulgată de președinte, intră în vigoare.

„Este un pas important în conformitate cu dreptul de informare publică al cetățeanului și cu transparența în funcționarea autorităților și instituțiilor publice. Practic, orice cetățean va putea să folosească tot ceea ce publică Monitorul Oficial Partea I, Partea a II-a. Toate actele normative emise de autorități vor putea fi cunoscute de cetățeni direct”, a declarat Orban, la finalul vizitei la Monitorul Oficial.

Liviu Moraru a anunțat la rândul său că legile vor putea fi citite direct pe computer.

„Prin Legea 57, care a apărut astăzi, Monitorul Oficial devine gratuit la publicare, copiere, reproducere. Deci toate legile vor putea fi citite pe calculatorul dumneavoastră într-un PDF portabil gratuit de pe site-ul nostru. Mulțumim domnului președinte că ne-a sprijinit și suntem la datorie în apărarea interesului public și a statului de drept”, a afirmat Liviu Moraru.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede că formatul electronic al Monitorului Oficial, Partea I și a II-a, este disponibil în mod gratuit și liber, permanent, acesta fiind accesibil tuturor utilizatorilor în aceeași zi cu publicarea, inclusiv pentru căutare, salvare, distribuire și imprimare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.