Sănătate

„Un dar necesar” de Ziua Autismului. În Alba Iulia, Monumentul Unirii va fi iluminat în albastru

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului a fost fixată în data de 2 aprilie, cu scopul de a sensibiliza publicul în legătură cu această problematică. Anul acesta, clădiri simbol din 6 orașe vor fi iluminate în culoarea albastru.

Campania de conștientizare „Un dar necesar” e demarată de Asociația Help Autism de Ziua Autismului, 2 aprilie. Mai multe clădiri din 6 orașe din România vor fi iluminate în albastru, culoarea autismului.

„Atenția, înțelegerea, susținerea și acceptarea sunt cele mai de preț daruri. Hai să le oferim împreună persoanelor neurodiverse!, este îndemnul sub care Asociația Help Autism, alături de 150 de organizații din rețeaua Ro TSA și FEDRA, lansează campania Un dar necesar, cu scopul de a atrage atenția asupra nevoilor particulare pe care le au cele 30.000 de persoane cu autism din România”, se arată într-un comunicat.

Cum se desfășoară campania:

Clădiri simbol din 6 orașe din țară vor fi iluminate în albastru – culoarea autismului, pentru a atrage atenția asupra problematicii la nivel național. Pe lângă acest lucru, grădinițele și școlile vor desfășura ore de lectură pentru a încuraja înțelegerea și acceptarea colegilor care suferă de autism.

Companiile preiau iluminarea în digital și organizează acțiuni pentru angajați și clienți, iar artiștii invită publicul iubitor de cultură și muzică să susțină programe de terapie pentru copiii cu autism. ONG-urile organizează diferite acțiuni în centrele lor și îi invită pe oameni să facă propriile daruri necesare copiilor, adolescenților și adulților cu autism din România.

Cele 6 orașe în care mai multe clădiri simbol vor fi iluminate în albastru în cadrul proiectului Noaptea Albastră a Autismului:

  • Alba Iulia – Monumentul Unirii;
  • București –Turnul Ciurel STS, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Sky Tower, CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Sala Radio, Muzeul Național George Enescu, Timpuri Noi Square;
  • Sibiu – Teatrul Gong;
  • Brașov – Primăria Brașov și literele de pe Tâmpa;
  • Iași – Ateneul Național din Iași, Complexul Muzeal Național Moldova Iași și Primăria Iași;
  • Bistrița – Primăria Bistrița.

Cum poți să ajuți copiii cu autism

Dacă vreți să susțineți direct copiii și adolescenții din Asociația Help Autism, aveți la dispoziție următoarele căi:

  • Completează online formularul 230 și redirecționează 3,5% din impozitul tău pe venit. Simplu, de acasă și durează doar 1 minut: https://www.helpautism.ro/formular230
  • Trimite SMS cu textul HELP la 8844 și donează lunar 2 euro.
  • Achiziționează o carte din colecția AHA Books, poartă și dăruiește un cadou din magazinul online cu produse care fac bine.
  • Sponsorizează cu ajutorul companiei, vezi aici cum.https://www.helpautism.ro/doneaza?lang=ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.