Social

Simion Drăgoi, fost deținut politic, a fost aniversat la împlinirea a 90 de ani. Primăria i-a acordat distincția „Urbis Grates”

Fostul deținut politic Simion Drăgoi a fost sărbătorit sâmbătă cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani. Fost deținut politic al regimului comunist, Simion Drăgoi a fost recompensat de Primăria municipiului Alba Iulia cu distincția „Urbis Grates”.

Drăgoi a fost unul dintre membrii Ligi Anticomuniste din Alba Iulia, o organizație care a luat ființă în toamna anului 1949, fiind fondată exclusiv de elevi ai liceelor Teoretic și Comercial din Alba Iulia.

„Recunoştința noastră pentru un om deosebit. La mulți ani domnule Simion Drăgoi! Pentru prea mulți oameni, regimul comunist a însemnat teroare, foame, disperare, destine frânte, nedreptăți. Mulți dintre cei care credeau cu tărie în adevăr, libertate şi demnitate au fost ținuți pe nedrept în închisorile comuniste sau au fost trimişi la muncă silnică”, a scris primarul Gabriel Pleșa pe pagina sa de Facebook.

„Mulți dintre ei au pierit acolo, dar pe cei care mai sunt încă printre noi trebuie să îi omagiem şi să îi prețuim. Astăzi am avut bucuria să îi înmânez Diploma ”Urbis Grates” şi cartea ‘Memoria Urbis’ domnului Simion Drăgoi, la împlinirea vârstei de 90 de ani. Doar pentru că avea alte opinii politice față de cei care conduceau atunci România, domnul Drăgoi a fost obligat să îndure opt ani de privațiuni în lagărele comuniste, dar şi prigoana din partea Securității comuniste, până la Revoluția din 1989”, a mai spus edilul.

„Nu putem să corectăm ceea ce s-a petrecut, dar putem să îl asigurăm de tot respectul şi prețuirea noastră. Cred că sunt în asentimentul tuturor colegilor consilieri propunând acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Alba Iulia pentru domnul Simion Drăgoi. La mulți ani şi multă sănătate vă dorim domnule Simion Drăgoi!”, i-a transmis aniversatului Gabriel Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.