Mozaic

Piesa „Amnesia”, propunerea României pentru Eurovision 2021, a depășit două milioane de vizualizări pe YouTube

Piesa „Amnesia” interpretată de Roxen, propunerea României pentru Eurovision 2021, a depășit pragul de două milioane de vizualizări pe canalele oficiale YouTube – Eurovision Song Contest și Roxen, informează un comunicat al TVR.

„Amnesia” este unul dintre cele mai urmărite pe canalul concursului internațional, cu aproape 1,4 milioane de vizualizări. Piesa are peste 850 de mii de vizualizări și pe canalul de Youtube al tinerei artiste, depășind cifra de 2,2 milioane de afișări și adună, pe cele două conturi, peste 60 de mii de aprecieri.

Piesa României la Eurovision a atras un val de comentarii pozitive, numeroși fani din România și din străinătate manifestându-și susținerea pentru Roxen și proiectul „Amnesia”, precizează sursa citată.

„Sunt fericită de fiecare dată când văd că piesele mele sunt primite bine de public și apreciate de un număr atât de mare de oameni. Mai ales acum, când vine vorba despre piesa pe care o voi cânta pe scena Eurovision. Așa cum am mai spus, ‘Amnesia’ este o piesă specială, cu un mesaj în care se pot regăsi foarte mulți, așa că nu pot decât să mă bucur de rezultatele pe care le are în acest moment. Le mulțumesc tuturor pentru susținere și pentru toate mesajele frumoase pe care mi le trimit constant. Înseamnă enorm pentru mine, mă motivează să muncesc mai mult și să dau tot ce am mai bun”, mărturisește reprezentanta României la Eurovision.

Roxen a început repetițiile pentru show-ul României pe scena din Rotterdam și a înregistrat piesa „Amnesia” live-on-tape. Acest tip de înregistrare este o premieră în istoria concursului și a fost solicitată tuturor artiștilor participanți, pentru realizarea show-ului în eventualitatea în care unii dintre ei nu vor putea călători în Ţările de Jos, din cauza unor eventuale restricții impuse de pandemie, se mai arată în comunicat.

Fiind desemnată reprezentantă a României la ediția din 2020 a competiției Eurovision, Roxen a lansat cinci piese pentru selecția națională, piesa „Alcohol You” fiind desemnată câștigătoare. Din cauza pandemiei CoViD-19, competiția Eurovision de anul acesta a fost anulată, însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediția din 2021 de la Rotterdam, cu o nouă piesă, „Amnesia”.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 și 20 mai și finala pe 22 mai. La ediția cu numărul 65 a concursului participă – alături de România – alte 40 de țări.

Atât semifinalele, cât și finala internațională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Reprezentanta României la concursul Eurovision va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021, care va avea loc pe 18 mai, vor concura reprezentați din Lituania, Slovenia, Rusia, Suedia, Australia, Macedonia de Nord, Irlanda, Cipru, Norvegia, Croația, Belgia, Israel, Azerbaidjan, Ucraina și Malta. În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenți.

Alți zece artiști se vor califica din a doua semifinală, celor 20 de finaliști urmând să li se alăture, în actul final, reprezentanții țării gazdă și ai Big Five – Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.