Social

Furt de animale de pe un teren împrejmuit cu gard electric

Imagine de arhivă

Doi bărbați din Aiud sunt cercetați de polițiști pentru furtul a patru bovine, pe care le-ar fi sustras de la o fermă din comuna Cetatea de Baltă, de pe un teren împrejmuit cu gard electric, aceștia folosindu-se de o autoutilitară pe care ar fi montat plăcuțe de înmatriculare false.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, la începutul lunii martie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au fost sesizați despre un furt de animale de către un fermier din comuna Cetatea de Baltă, iar în urma cercetărilor efectuate, au fost identificați doi bărbați, de 27, respectiv de 36 de ani, ambii din municipiul Aiud, ca persoane bănuite de săvârșirea acestuia.

„Se pare că, în noaptea de 03/04 martie 2021, cei doi s-ar fi deplasat, cu o autoutilitară, în Ocna Mureș, unde ar fi sustras plăcuțele de înmatriculare de pe un autoturism parcat, pe care, ulterior, le-ar fi montat pe autoutilitară. Cei doi și-ar fi continuat drumul până în localitatea Cetatea de Baltă, de unde, de pe un teren împrejmuit cu gard electric, ar fi sustras două bovine adulte și doi viței. Ulterior, ar fi schimbat crotaliile bovinelor adulte și le-ar fi vândut unui abator din județul Cluj, iar vițeii i-ar fi sacrificat, pentru consumul propriu”, menționează sursa citată.

Potrivit IPJ, pentru obținerea de probe, polițiștii au efectuat două percheziții.

Săptămâna trecută, bărbatul de 36 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru furt calificat, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, care a dispus, față de acesta, măsura preventivă a controlului judiciar.

„Ieri, 5 aprilie, polițiștii l-au identificat și reținut și pe bărbatul de 27 de ani, care se sustrăgea cercetărilor. În sarcina acestuia au fost reținute infracțiunile de furt calificat și conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare, iar în cursul zilei de azi, 6 aprilie, va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale”, precizează IPJ Alba.

Pentru documentarea activității infracționale a celor doi bărbați, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au fost sprijiniți de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Aiud și de cei ai Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.