Sănătate

Trei din zece medici de familie vor să participe la campania de vaccinare în cabinetele proprii

3.082 de medici de familie au optat pentru a participa la campania de imunizare în cabinetele proprii, reprezentând 30% din totalul de 10.940 de medici care se află în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Avem situaţia centralizată la nivel naţional, sunt 3.082 de medici de familie care au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii, din totalul celor 10.940 de medici care se află în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă un procent de circa 30%. Este mai puţin decât ne așteptam și cât estimam din datele disponibile REviSal”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria.

El a precizat că a fost elaborată și instrucţiunea în baza căreia se va desfășura procesul de vaccinare prin cabinetele medicilor de familie.

„Aș vrea doar să menţionez că începând de mâine, proiectul pilot de la Timiș cu cei 50 de medici de familie deja demarează”, a completat șeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.